Mange af os køber duft til os selv – uanset om det er en langvarig favorit eller noget nyt og friskt for at blande tingene lidt sammen – men hvor mange af os kender egentlig forskellen mellem en Eau de Parfume (EDP) og en Eau de Toilette (EDT) )?

Duften af en duft i sig selv vil naturligvis være en stor beslutningsfaktor, når du køber parfume, da måske flasken den er hjemme i, emballagen, anmeldelserne, mærkets 'ansigt' osv. Der er mange faktorer, der kan komme i at spille, når du træffer den ultimative beslutning om at købe duft, men spekulerer du nogensinde på, hvad er forskellen mellem Eau De Toilette og Eau De Parfume?

Forskellen mellem EDT og EDP?
Folk bliver ofte forvirrede, om de kan bruge en EDT på sig selv, hvis det er til badeværelset, og hvem ved hvad ellers. Som det viser sig, er forskellen mellem EDP- og EDT-formler klar og enkel - koncentrationen af parfumeolie.

Men hvad betyder 'koncentration'? Nå, i en nøddeskal, styrken af duften. Parfumer med en højere koncentration indeholder flere parfumeolier og mindre alkohol, og hænger derfor sammen med duftens levetid.

Hvad er en Eau De Parfume?
En af de mest almindelige dufttyper og mellem 12% og 18% koncentration, EDP vil vare i omkring fire til fem timer, hvilket gør den til den perfekte duft om aftenen. Selvom EDP-dufte indeholder en højere koncentration af alkohol, er det faktisk bedre til følsom hud end andre dufttyper.

Her er nogle af vores mest populære Eau de Parfume's på tilbud, hvis du har brug for lidt inspiration...

Paco Rabanne 1 Million Parfum Spray 50 ml  SHOP NU

Moncler Pour Homme Edp Spray 60 ml  SHOP NU 

Viktor & Rolf Flowerbomb Edp Spray 30 ml SHOP NU

Armani Code Le Parfum Edp Spray 75 ml SHOP NU 

Narciso Rodriguez Narciso Poudree Edp Spray 30 ml SHOP NU

Hvad betyder Eau de Toilette?
Billigere end en EDP på grund af dens typisk lavere koncentration (mellem 8% og 12%), er EDT en anden meget populær type duft tilgængelig. Holder normalt mellem to til tre timer, EDT'er er almindeligvis synonyme med dagtøj, mens EDP ville blive betragtet som en 'natttøjs'-duft. Fun fact: EDT kommer fra det franske udtryk "faire sa toilette", som betyder at blive klar.


Kunne du tænke dig at prøve en ny Eau de Toilette? Tag et kig på vores mest populære...

Gucci Guilty Pour Femme Edt Spray 50 ml SHOP NU

Gucci Bloom Edt Spray 50 ml SHOP NU

Dior Miss Dior Originale Edt Spray 50 ml SHOP NU

Chloe Rose Tangerine Edt Spray 75 ml SHOP NU

J.P. Gaultier Le Male Edt Spray. 125 ml SHOP NU

Når du handler parfumer hos emmaliving.dk er du altid garanteret de er ægte og kommer fra anerkendte leverandører. Vi har altid lave priser på dufte og parfumer til kvinder og mænd. 

Related Products

Se mere